Welkom op de Metadata wiki van groep B61-7.

Deze Wiki is gemaakt door Fontys Hogescholen ICT & Business studenten. De bedoeling van deze wiki is om meer te leren over het onderwerp Metadata.
Metadata wordt gebruikt om data te beschrijven. Hierdoor is het mogelijk om data makkelijker vindbaar te maken. Voorbeelden hiervan zijn: naam van auteur en datum van publiceren.

 

Search Engine Optimization

Wij bespreken de handigste tips om ervoor te zorgen dat je zoekfunctie zo optimaal mogelijk wordt ingezet met behulp van Metadata.

 

Verschillende types metadata

Wij bespreken de 3 types Metadata

 

Sharepoint mogelijkheden

Metadata en Sharepoint zijn bestemd voor elkaar. Sharepoint brengt een hoeveelheid aan mogelijkheden voor je data. Ben je benieuwd welke?

Metadata in de praktijk

Hoe wordt metadata uitgewerkt binnen de sectoren overheid, dienstverlening en productiebedrijven?

 

 

Toekomst van Metadata

Hoe ziet de toekomst eruit voor metadata? is het de moeite waard om meer over dit onderwerp te weten? Lees meer over de toekomst

Voor- en Nadelen van Metadata

Nu je precies weet wat metadata inhoudt. hier kun je een overzicht zien van de voor -en nadelen van Metadata

 

 

Standaarden van Metadata

Er zijn veel verschillende standaarden voor Metadata. Deze standaarden beschrijven aan welke eisen metadata moet voldoen. Wij behandelen de meest relevante metadata standaarden.

 

Metadata Taxonomie

Het is belangrijk om een goede structuur te hebben voor de metadata te hebben. Op deze pagina krijg je informatie over de taxonomie van metadata.

 

Unified Content Strategy

Ben je op zoek naar een goede content strategie? Lees hoe je dit kunt bereiken met behulp van UCS.